pixel

Amalgamatörler

Diş hekimlerinin tedavi alanları çok geniştir. Ortodonti, endodonti veya restoratif gibi alanlar diş hekimliğinde sıklıkla duyulan bilim dallarıdır. Ortodontik tedavilerde diş telleri daha çok bilinirken, restoratif tedavilerde amalgamlar veya amalgamatörler sıklıkla kullanılan malzemelerdendir.


Restoratif diş tedavilerinde; dişlerin sert dokusundaki çürüklerin veya çürük dışındaki nedenlerle meydana gelen diş dokularındaki kayıpların, işlevin veya estetik görüntünün tekrar kazandırılması amaçlanır. Restoratif diş tedavilerinde uygulanan tedaviler, uygulanacak tedavilerin çeşidine, hastanın alerji durumuna veya maliyete göre değişebilir. 


Amalgamatör Nedir? 


Amalgamlar, restoratif diş tedavilerinde tercih edilen malzemelerden biridir.  Amalgamatörler, diş dolgusu yapımında kullanılan cihazlardır. Dişlere dolgu yapılırken kullanılan amalgamlar, gri renktedir. Amalgamların karıştırılması için amalgamatör cihazı kullanılır.

 

Amalgamatör Cihazı


Amalgamatör cihazları, tıbbi, dental ve laboratuvar uygulamalarında önemli bir rol oynayan hayati bir ekipman türüdür. Bu özel cihazlar, çeşitli malzemeleri etkili bir şekilde karıştırarak, sağlık profesyonellerine hassas ve homojen sonuçlar sunar.

Diş dolgusu için amalgam malzemesi hazırlanırken karıştırılması gerekir. Amalgamatör cihazı içinde bulunan mikro işlemcisiyle yüksek hassasiyette karıştırma sağlar. Malzemenin karışma süresi cihazın zaman ayarlama kısmından ayarlanabilir.


Diş hekimleri ve laboratuvar teknisyenleri için önemli bir cihaz olan amalgamatörler, farklı yoğunluktaki veya viskozitedeki malzemeleri otomatik veya yarı otomatik şekilde karıştırabilirler.


Amalgamatör Özellikleri


Diş dolguları için amalgamların karıştırılmasını sağlayan cihazlar dayanıklı malzemelerden üretilmiştir. Bu cihazların bakımları ve kullanımları oldukça kolaydır. 


Amalgamatör sayesinde üretilen amalgam, dişte uygulanacak alana hızlı bir şekilde uygulanmalıdır. Amalgam dolgu hastaya uygulandıktan sonra diş hekiminin vereceği talimatlar yerine getirilmelidir.


Amalgamatör Cihazlarının Çalışma Prensibi


Amalgamatör cihazlarının çalışma prensibi oldukça kolaydır. Temel işlevi farklı viskozitedeki malzemelerin homojen olarak karıştırılmasını sağlamaktır. Bu işlemin gerçekleşmesi için amalgamatörün karıştırma haznesi, döner karıştırıcı, zamanlayıcı ve hız kontrolü paneli gibi bazı kısımları vardır. Cihaz kullanılırken bu parametrelerin ayarlanmasıyla istenilen kıvamda bir karışım hazırlanır.


Amalgamatör Çeşitleri


Amalgamatör cihazlarının farklı çeşitleri mevcuttur. Kullanılan malzemeye göre cihazın çeşidi değişebilir. Toz amalgam için ayrı, kapsül amalgam için ayrı cihazlar vardır. Bununla birlikte amalgamatör çeşitleri içinde her iki malzemeyi aynı anda yapabilenler de vardır. Otomatik karıştırıcılar gibi özellikleri bulunan cihazlar da diş hekimleri için avantajlı olan cihazlardandır.


Amalgamatör cihazlarının çeşitleri, farklı dolgu karışımlarının hazırlanmasında kolaylık sağlasa da temelde çalışma prensipleri aynıdır. Kapsül karıştırıcılar ve toz amalgam karıştırıcılar amalgamatör çeşitlerindendir.


Diş Sektöründe Sektöründe Amalgamatörler


Diş sektöründe amalgamatörler, diş hekimleri için önemli cihazlardır. Dental malzemelerin hazırlanmasında kullanılır ve bu sayede diş dolgu tedavilerinde amalgamların kullanılmasını sağlar. Amalgam cihazları sayesinde daha verimli ve hassas karışımlar oluşturulabilir.


Amalgamatör Cihazları Uygun Fiyatlarla MedexSepeti’nde


Diş tedavilerinde hastalara sık sık uygulanan dolgu tedavilerinde amalgam malzemeler öne çıkıyor. Amalgamların diş dolgularında kullanılması için karıştırılmasını sağlayan cihazlar amalgamatörlerdir. Amalgam cihazları, alanında uzman markalardan uygun fiyatlarla MedexSepeti’nde! Amalgamatör fiyatları, kullanılan cihazın markasına ve kalitesine göre değişebilir. MedexSepeti’nde avantajlı fiyatlarla amalgamator cihazlarını kolay ve güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

Kapsül karıştırıcı amalgamatörler ve toz amalgam karıştırıcıların farkı nedir?

  • Kapsül karıştırıcı amalgamatörler, amalgam malzemesini önceden hazırlanmış kapsüller içinde bulunan toz ve sıvı formda olan bileşenlerin karıştırılmasıyla hazırlarlar. Kapsüller genellikle özel tasarlanmış ve ölçülüdür, bu da karışımın konsantre ve homojen olmasını sağlar. 

  • Toz amalgam karıştırıcılar, ayrı toz ve sıvı bileşenleri içeren açık kaplar kullanarak karıştırma işlemi yaparlar. Kullanıcılar, toz ve sıvıyı doğru oranlarda elle ekler ve karıştırmayı başlatır. Bu yöntemde, karışımın homojenliği kullanıcının dikkatine ve deneyimine bağlıdır.

Kapsül karıştırıcı amalgamatör ve toz amalgam karıştırıcıların kullanım kolaylıkları açısından farkları var mıdır?

  • Kapsül karıştırıcılar, daha kolay ve hızlı kullanıma sahiptir. Kapsüller önceden ölçülüdür, bu nedenle kullanıcılar karışım oranlarıyla ilgili endişe etmek zorunda değillerdir. Bu, özellikle diş hekimleri için hızlı ve pratik bir çözüm sunar.


  • Toz amalgam karıştırıcılar, doğru karışım oranlarını elde etmek ve karışımın homojenliğini sağlamak için daha fazla dikkat ve deneyim gerektirebilir. Bu nedenle kullanımı, kapsül karıştırıcı amalgamatörlere göre daha karmaşık olabilir.


İlgili Kategoriler: