pixel

Diğer Sarf Malzemeleri

Dental Tedavilerde Kullanılan Diğer Sarf Malzemeleri


Diş kliniklerinde hasta ve diş hekiminin sağlık ve hijyeni için kullanılan bazı ürünler vardır. Bunlardan bazıları hasta önlüğü ve ünit örtüsüdür. Bunun yanında, dental kliniklerde kullanılan galoş, eldiven, maske gibi diğer sarf malzemeleri de vardır. 


Kliniklerde giyilen veya kullanılan önlükler ile dışarıda dolaşılmamalıdır. Çalışma ortamının dışına çıkarken koruyucu olan tüm giysilerin ve malzemelerin çıkarılması, klinik ortamın dışına taşınmaması gerekir. Ayaklara giyilen galoşveya kılıf ürünleri kliniklerde veya hastaneler gibi ortamlarda çok uygulanan uygulamalardandır. Cerrahi işlemler veya tedaviler esnasında oluşabilecek kan veya vücut sıvılarının herhangi bir şekilde ekipten birinin ayağına bulaşmaması önemlidir. Bu sebeple kullanılan galoş; kliniği değil, ekipteki kişileri korumayı sağlar.


Eldiven ve Maske Kullanımı


Diş hekimleri uygulamalarında kullanılan malzemeler, ortamı veya ortamdaki kişileri etkileyen önemli risk faktörüdür. Diş tedavilerinde uygulamaların çoğunda ağız içi mikrobiyal sıvılar, aerosol şeklinde ortama yayılabilir. Bu sebeple ortamdaki aletler aracılığıyla hem ortam hem de çalışanlar kontamine olabilir.


Çapraz infeksiyon yayılımını engellemek için alınan tedbirler:


  • Maske kullanımı

  • Eldiven kullanımı

  • Göz, yüz ve saç koruyucuları

  • Klinik giysiler

  • El yıkama

Tıbbi Atık Kutusu


Hasta muayeneleri veya tedavileri sonrasında kullanılan tek kullanımlık ekipmanların yok edilmesi için tıbbi atık kutuları kullanılır. Tıbbi atıklar üzerinde veya beraberinde üzerine bulaşmış kan veya vücut sıvılarıyla beraber hastalıkları da taşıyabileceğinden, tıbbi prosedürlere uygun olarak diğer çöplerden ayrı olarak toplanması önemlidir.


Tıbbi atık kutusuna atılması gereken ekipmanlar; hastaların kullanmış olduğu ekipmanlar, doktorların hastaların tedavisinde kullandığı tek kullanımlık malzemeler veya ilaç ve tedavi ekipmanları gibi malzemelerdir. 


Tıbbi atık kutuları kullanımları, türleri veya boyutlarına göre çok çeşitli olarak üretilmişlerdir. Taşınmaları kolaydır ve tekerlekli olanları da vardır. Uygun boyutta ve çeşitte tıbbi atık kutusu seçilerek kliniklerde veya hastanelerde kullanılabilir.


Bariyer Filmler


Diş bariyeri filmi, bakteri ve diğer patojenlerden koruma sağlamak için çok temas edilen ancak temizlenmesi zor alanlara yerleştirilebilen bir tür kendinden yapışkanlı plastik sargıdır. Bariyer filmi, yemek servisinde kullanılan plastik sargıya benzer bir plastik filmden yapılmıştır. Bir bariyer filmi üzerinde iki farklı taraf vardır. Dış taraf, sıvıların itildiği parlak bir taraftır, arka taraf ise düşük kalıntılı bir yapışkan içerir. Bariyer film levhaları yüzeylere yapışırken, düşük kalıntılı yapıştırıcı hiçbir yüzeyde kalıcı izler bırakmayacaktır. Bazı küçük yapışkan kalıntılarının olduğu nadir bir durumda, sabun ve su bunu temizleyebilir ve yüzeyini yeni gibi bırakabilir. 


Dental Bariyer Filmlerin Boyutları


En yaygın boyuttaki dental bariyer filmi 4 inç'e 6 inç'tir. Bu kompakt boyut, endüstri standardıdır ve bu levhaları ulaşılması ve temizlenmesi zor alanlarda kullanma esnekliği sağlar. Çoğu dental bariyer filmi, bu film tabakalarının kolay kullanım için önceden delindiği rulolar halinde gelir. Dental bariyer film tabakaları başka boyutlarda olabilir, ancak 4 inç'e 6 inçlik tabakalar açık ara en yaygın boyuttur. Bununla birlikte dental bariyer fiyatları markasına ve kalitesine göre değişir.


Sağlık Ve Hijyen İçin Dental Diğer Sarf Malzemeleri MedexSepeti’nde


Diş kliniğinizde kullanacağınız; diş malzemeleri ve el aletlerinin yanında dental sarf malzemelerini de MedexSepeti’nden kolayca temin edebilirsiniz. Alanında uzman markaların kaliteli ürünlerini MedexSepeti’nden avantajlı fiyatlarla kolayca satın alabilirsiniz.


Tıbbi atık kutusu neden kullanılmalıdır?


Hastaların tedavileri yapılırken ağızlarından mikrobiyal sıvılar aerosol formda havaya bulaşabilir. Mikrobiyal sıvılarda eğer hastalık varsa ve ortamdaki ekibin ekipmanları da yetersiz ise hastalık kapabilirler.




İlaçlar normal çöpe atılabilir mi?


Tıbbi ilaçlar küçük boyutta ve miktar olarak az olmalarına rağmen yüksek risk taşıyan atıklardır. Bu sebeple tıbbi atık kutularına atılmalıdır. Bir ilaç kutusu tamamen dolu ve kullanılmamışsa bile yine de tıbbi atık kutusuna atılmalıdır.


İlgili Kategoriler: